Борисов: Говорихме за Brexit до 4 сутринта, обсъдихме всяка думичка

11:35, 11 апр 19 / Политика 25 372 Topnovini
1

"Към 4 часа българско време приключихме и приехме този компромис - 31-ви октомври. Приехме такива решения, всяка една думичка на английски какво значи, как значи, как би могла да се интерпретира и какви последици би донесла. Зададохме много въпроси на г-жа Мей, тя отговаряше. Ключовото е в срока до 31-ви октомври. Този по-дълъг срок означава, че Великобритания остава с пълните си права, трябва да проведе избори". Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

Отлагат Brexit до 31-ви октомври

"Ако парламентът на Великобритания одобри излизането, те излизат на първо число на месеца, който идва. Дава им се тази възможност. Много часове отидоха да се намери най-добрата форма на изразите, че ние много ги оценяваме, но в същото време те ще се държат отговорно. Всички започват и свършват изреченията с това, че Brexit без сделка е шок и ужас", добави той.

Тереза Мей иска Великобритания да напусне ЕС възможно най-бързо

"Интересът на българските граждани там изисква да положим всичките си усилия. Не съм си тръгнал по-оптимист днес. Длъжен съм да обясня, че сме положили всички огромни усилия", каза Борисов.

"Хората, които направиха Brexit, вече не ги чувам в английската политика, а сега всички останали се чудим по нощите как да направим сделка", каза премиерът.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани