Борисов: Трябва да има готовност за задържане на бежанци, за да опазим държавата

11:22, 08 апр 19 / Политика 25 1294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мерки за реакция във връзка с бежанската ситуация около Солун бяха обсъдени на днешното спешно съвещание при министър-председателя Бойко Борисов. В Министерския съвет се събраха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и ръководството на Гранична полиция.

Борисов обърна внимание, че случващото се е точно в навечерието на европейските избори, във време, в което 95% от миграцията е намаляла в Европа.

"Помните колко тежък бе Балканският път, успяхме да се справим тогава. Границата с Турция се пази добре, споразуменията работят, но с Гърция е проблем", отбеляза премиерът Борисов и обърна внимание, че точно около Солун, в Гърция, се развиват тези процеси.

Маринов и Каракачанов: Ситуацията по границата е под контрол

Жандармерията е там, армията има готовност, насищаме с техника и хора, за да може да опазим държавата, отбеляза Борисов. По думите му трябва да има готовност за задържане на бежанци, така че да не се разпръснат из страната.

Премиерът разпореди да се видят центровете, да се вземат всички мерки, службите да подават своевременно информация за обстановката, ако е необходимо да се усилят ГКПП-тата по южната граница.

Ивайло Иванов: Кризата с мигрантите по границата е овладяна

"Боцев е в готовност със силите със специално предназначение, да се надяваме, че няма да стигаме до такъв вариант, но всичко трябва да се проиграе", добави премиерът Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама