Анджелина Джоли: Бих влязла в политиката

12:20, 04 апр 19 / Любопитно 25 1053 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската актриса и режисьор Анджелина Джоли, която е и специален пратеник на ООН, не изключи възможността някой ден да се кандидатира за държавна длъжност.

"Никога не казвай никога", каза холивудската знаменитост пред списание "People". Тя допълни, че разчита на другите да заемат лидерските позиции.

В качеството си на пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците Джоли неотдавна призова страните да разполагат повече жени миротворци, за да предотвратят сексуалните посегателства над бежанците. Тя призова да се променят законите, за да не се третират жените като граждани от втора класа.

„Опитвам се да говоря за това, в което вярвам. В момента ме притесняват законите, които третират жените по света като „хора втора класа“. Те трябва да се променят“, заяви актрисата.

Джоли добавя, че законите не трябва просто да се променят. "Ние трябва да ги наложим", казва тя. "Едно от нещата, които предлагаме, е създаването на постоянен международен орган за разследване на военни престъпления, включително масови изнасилвания и други сексуални посегателства свързани с пола", допълни тя.

Актрисата, чийто следващ филм ще излезе през октомври, отдавна балансира между кариерата и майчинството. Джоли има седем деца – Мадокс на 17 години, Пакс - на 15, Захара - на 14, Шейло – на 12, и близнаци Вивиан и Нокс - на 10.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама