''Еврохолд'' иска да купи ЧЕЗ

19:21, 01 апр 19 / Икономика 25 537 Topnovini
1

„Еврохолд България” заяви намерение да придобие активите на ЧЕЗ у нас, като за целта са изпратили оферта на чешката енергийна компания. Това става ясно от прессъобщение, изпратено от компанията до медиите. Дружеството оперира на застрахователния пазар у нас и няма никакъв опит в енергийния сектор.

Финансовата група се включва в надпреварата, след като компанията на Гинка Върбакова не получи разрешение от антимонополната комисия да придобие бизнеса на ЧЕЗ, а от дружеството в Прага обявиха, че преговарят и с втория класиран кандидат „Индия Пауър”.

От „Еврохолд” допълват, че ще участват самостоятелно в процедурата и не са партньор с някой от останалите кандидати. Дружеството съобщават, че ще финансират сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.

„Намерението за придобиването на активите на "ЧЕЗ Груп" в България е част от дългосрочната стратегия на холдинга за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж. Едновременно със сделката за придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България, „Еврохолд” разглежда възможността да продаде част от активите си извън застрахователния бизнес, за да се фокусира върху сегментите с най-голям потенциал за растеж”, пишат от компанията.

Цена и други детайли по офертата не се разкриват. Застрахователната компания дава заявка, че планира увеличение на капитала с близо 80 млн. нови акции, от което очаква да набере 80 млн. евро.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани