Нов писък на модата сред маникюра

18:40, 25 мар 19 / Любопитно 25 2231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-новата тенденция при маникюра се оказва изрисуване на ноктите с черно-белите шарки на крава, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Новият писък на модата беше популяризиран от певицата Ариана Гранде в страницата й в „Инстаграм”.

За представителките на нежния пол, които пожелаят да последват тенденцията, има няколко стъпки. Първо се нанася белият лак, после черният, а накрая - прозрачен. Трябва да се спазват типичните шарки на кравата.

Изкуството има древна история, първите наченки са отпреди 3000 години. В древен Египет и Китай са покривали плочката на нокътя с различни нюанси на червеното, а на простолюдието било позволено да си боядисва ноктите в бледи пастелни нюанси, пише специализираният сайт за мода „Емодно”.

Маникюрът бил и белег за положение в обществото. По време на династията Мин в Китай жените покривали ноктите си с черни или червени бои.

А по-късно, с цел да се покаже дължината на ноктите, жените си слагали на пръстите накрайници под формата на нокти от злато или сребро. Колкото по-дълги били ноктите, толкова по-високо място в йерархията е заемала жената.

Днес модните тенденции не спират само до оцветяване в един нюанс на ноктите, а се стига дори до изрисуване на миниатюрни картини - на всеки нокът с различен сюжет, които допрени един до друг, правят една цяла.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама