Дончев: Пенсиите няма да се намаляват

12:45, 19 мар 19 / Политика 25 1323 Topnovini
1
2

Премиерът Бойко Борисов е поискал да не се допусне ощетяване на нито един пенсионер, при изчисляването на пенсията му. Това стана ясно след среща при министър-председателя със синдикатите, управителя на НОИ и социалният министър. Взето е решение да се изработи законодателна промяна, за да се изпълни това изискване. 

"Неверни са спекулациите, че ще се намаляват пенсиите. Никой няма намерение да намалява пенсията на нито един български пенсионер", заяви на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът Томислав Дончев, цитиран от БГНЕС.

"Няма да има намаляване на пенсията на нито един пенсионер. Целта не е да се спестят 9 млн. лева. Имаме амбицията да осигурим над 50-53 млн. лева. за великденски надбавки. Това се надявам да бъде взето като решение още тази седмица", обясни Дончев.

"Най-важното е да успокоим хората, за които пенсията е единственият източник на доход", уточни още Дончев.

"Новата формула, по която ще изчислява НОИ бъдещите пенсии по никакъв начин няма да ощети бъдещите пенсионери", каза от своя страна социалният министър Бисер Петков след срещата в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов, НОИ и двата синдиката.

"Никой не си е и помислял да намалява размера на пенсиите", увери и министър Петков след срещата.

Стана ясно също така, че на сайта на НОИ е била представена симулация с данни, които неправилно са интерпретирани в медиите. 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани