Сменят ограничителите на "Графа"

13:30, 12 мар 19 25 1436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Търсят нов вариант за обезопасяване на движението по ремонтираната ул. „Граф Игнатиев” в София. Това съобщи кметът на София Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Станалите известни като „перки на акули” каменни блокове ще бъдат премахнати, след като няколко души се спънаха и нараниха.

„Възложила съм на главния архитект и проектантите да проучат възможностите за смяна. Тук говорим за безопасност. Това е най-важният приоритет за мен. Ще направим всички усилия доброто изпълнение на проекта да не пострада, но да бъдат подменени с други варианти на обезопасяване, защото да оставим трамвая да се движи без обезопасителни съоръжения също е опасно“, заяви кметът.

Докато бъдат избрани новите ограничители сегашните остават по улицата.

Припомняме, че в понеделник възрастен мъж се спъна и нарани в ограничителите за трамваите. В края на миналия месец, ограничителите на „Графа” пратиха жена в болница.

Още с поставянето им граждани предупредиха, че може да са опасни за пешеходците. От Общината казаха, че ограничителите са поставени по изискване на Пътна полиция, а от Полицията пък отговарят, че са посъветвали общинарите да разделят двата вида движение – пешеходното от трамвайното, но не са били уточнили как точно да стане това.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама