За какви проблеми алармира цветът на устните ви?

15:40, 13 фев 19 25 1551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цветът на устните ви може да подскаже какво е здравословното ви състояние. Най-добре е, ако те са естествено розови. Това е знак за здрав организъм. Но всеки цвят, различен от розовия, алармира за проблеми със здравето ви. Ето едни от най-често срещаните промени в цвета на устните и за какво подсказват те:

Бледите или леко пепелявосиви устни може да подсказват липса на достатъчно кръвни клетки или хемоглобин. Хемоглобинът е основната част от червените кръвни клетки. В такъв случай е препоръчително да се приемат храни, богати на желязо.Този цвят на устните може да бъде признак също за проблеми с храносмилателната система.

Червените устни означават, че на тялото ви е твърде топло. В такъв случаи може да забележите допълнителните признаци като лош дъх и и чувство за глад. Според експерти, това може да сигнализира за проблеми с черния дроб и далака. Ако червените устни са зачервени или набъбнали, това може да е признак за алергия.

Лилавеещите устни са доста разпространени през зимата, но ако имате такива през цялата година, може да имате проблем със сърцето, белите дробове и дихателната система.

Според китайската медицина тъмночервена или лилава линия около устните е знак за енергичен дисбаланс. Тялото се нуждае от повече почивка и ограничаване на стреса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама