Гръцките фермери остават в стачна готовност

12:25, 12 фев 19 / Свят 25 1209 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният съвет на земеделците в Гърция съобщи, че остава в режим на стачна готовност за блокиране на централни пътища. „Чакаме от правителството среща, преговори и решения на проблемите ни“, заявиха пред гръцките медии земеделците от Серес, предаде БНР.

Втора седмица тракторите не се оттеглят от пътен възел Темби по магистралата Солун - Атина. Шофьорите са принудени да използват дълги обходни маршрути. След час затварят и друг важен пътен възел до Лариса.

Късно снощи фермерите от Серес се опитаха да приближат границата с България при „Промахон“, но бяха спрени от полицията. Днес отново заявиха, че ще спират движението по пътя Серес - Солун изненадващо без да информират полицията и пътуващите.

Очакват се двучасови блокади в следобедните часове на още няколко места по магистрата Солун - Атина. Вероятно ще спрат движението и към Кавала.

„Ще блокираме пътища докато правителството не изпълни исканията за данъчни облекчения, промени в осигуряването на земеделците и повече субсидии“, информират от стачния съвет.

От аграрното министерство предполагат, че зад фермерските протести се осъществява и политически натиск от опозицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама