Фермерите в Гърция преминават към интензивни блокади

15:16, 07 фев 19 / Свят 25 1417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фермерите в Гърция се заканват да блокират цялата страна. Настояват за среща с премиера и данъчни облекчения.

"От днес фермерите преминават към интензивни блокади", съобщиха от стачния съвет, предаде БНР. Началният час на протестите е обявен за 16 часа, като не се изключва на места да прекъснат пътния трафик и по-рано.

Има струпани стотици трактори в непосредствена близост до ключови пътни възли. При разклона на Серес се очаква днес двучасово блокиране на магистралата, като не съобщават дали и в двете посоки ще спрат движението или само Серес - Солун. До границата при Промахон протестиращи не могат да достигнат заради силно полицейско присъствие.

Повече напрежение има в посока Солун-Атина. При Верия и Катерини има селскостопанска техника, без все още да пречи на движението.

Според фермерите от днес за два часа ще преминат към блокади на пътен възел Темпи. Появиха се организирани фермери, готови за стачни действия и по посока Солун - Кавала.

Гръцките земеделци отказват вече диалог с Министерството на аграрното развитие, като обвиняват ръководството в "симулиране на преговори". Настояват за незабавна среща с премиера Алексис Ципрас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама