Трансджендър дизайнер дебютира на Седмицата на модата в Ню Йорк

12:20, 06 фев 19 / Любопитно 25 1149 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дизайнерът от Лос Анджелис Пиер Дейвис дебютира в Ню Йорк тази седмица, ставайки първият транссексуален дизайнер, който представя колекцията си на Седмицата на модата.

Съветът на модните дизайнери в Америка, който представлява повече от 500 дизайнери, обяви миналия месец, че марката на трансджендъра Дейвис No Sesso ще „направи Седмицата на модата незабравима“.

Събитието започна с акцент върху мъжкото облекло, като след това се прехвърли и на дамското.

Пред репортери Пиер Дейвис съобщи, че се надява марката да „вдъхнови хората да проявят повече разбиране към ближния си, както и да осъзнаят, че не всичко е само естетика и търговия“.

„Нужна е и човечност“, допълни още Дейвис. Трансджендърът също каза, че е важно „всеки човек да получи шанс да се бори, независимо от неговата идентичност“. „Просто искам да покажа работата си. Благодарен и щастлив съм, че имам възможност да го направя по време на Седмицата на модата,“ сподели трансджендърът, пише БГНЕС.

От няколко години насам на подиума на Седмицата на модата се появяват и транс модели, като през 2017 г. Calvin Klein представи 16 годишен транс модел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама