Какви са ползите от пиенето на топла вода сутрин?

08:20, 04 фев 19 25 1846 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повечето хора започват деня си с чаша горещо кафе или чай. Когато пием вода, предпочитаме тя да е студена. Дали обаче тези навици са полезни за здравето ни?

Редовното консумиране на топла вода – особено сутринта, може да подобри цялостното ни здравословно състояние – подсилва имунната система, забързва метаболизма и ни дава енергия, пише „Медикъл дейли“.

Ето 10 ползи от пиенето на топла вода:

1. Помага за отслабване

Ако искате да загубите няколко излишни килограма, редовното пиене на топла вода сутрин може да ви помогне, тъй като е отличен начин за постигане на здравословен метаболизъм. Най-добрият начин е да консумирате чаша вода с лимон рано сутринта. Това ще помогне и за намаляването на телесните ви мазнини, пише „Лайфхак“.

2. Помага за прочистването на носа и гърлото

Пиенето на топла вода е отличен лек за настинки, кашлица и болки в гърлото. Топлата вода помага и за разтварянето на храчки, прочистването на респираторния тракт и има добро въздействие при запушен нос.

3. Помага при менструални болки

Топлата вода помага за облекчаването на менструални болки, тъй като има успокояващ ефект върху коремните мускули и намалява спазмите.

4. Помага за детоксикация

Редовното пиене на чаша топла вода е идеален начин да освободите тялото си от токсините. Когато пием топла вода, температурата на тялото ни започва да се покачва и това води до потене. Потенето е полезно, тъй като помага на тялото да се изчисти от токсините. За оптимален резултат – добавете и сок от лимон в чашата.

5. Поддържа ни млади

Има много причини да искате да освободите тялото си от токсините. Една от тях – те ви карат да остарявате по-бързо. Ето защо топлата вода ни поддържа млади. Тя помага за възстановяване на кожните клетки, което увеличава еластичността на кожата. Топлата вода изглажда кожата и помага за по-здравия ѝ вид.

6. Предпазва от появата на акне и пъпки

Още една полза за кожата от консумацията на топла вода – тя почиства тялото ви и премахва причините за появата на акне.

7. Помага за здрава и жизнена коса

Пиенето на топла вода стимулира растежа на косата и помага за поддържането на мека и красива коса. Редовната консумация на топла вода помага за доброто хидратиране на скалпа и намалява риска от пърхот.

8. Подобрява кръвообращението и помага за здрава нервна система

Топлата вода подобрява циркулацията на кръвта в тялото, което е важно за поддържането на правилна мускулна и нервна активност. Редовният прием на чаша топла вода помага за разбиване на мастните натрупвания.

9. Има полза и за храносмилането

Топлата вода влияе положително и на храносмилането. Проучванията са показвали, че консумацията на студена вода по време на или след ядене може да втвърди приетата с храната мазнина. Това може да доведе до образуването на мастни депозити във вътрешните стени на червата. Ако обаче заменим студената вода с топла, можем да предотвратим този проблем.

10. Стимулира движението на червата

Топлата вода стимулира движението на червата и решава проблемите със запека. Ето защо е полезно да пием по чаша топла вода на празен стомах сутрин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама