Ремонтът на авариралия мост в Червен бряг е на финалната права

14:30, 30 яну 19 / Общество 25 507 Topnovini
1

Ремонтът на авариралия мост в община Червен бряг, посока Горник, приключва следващата седмица. Това съобщи пред БТА кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов.

Той уточни, че преди ден е излят бетонът за укрепване на съоръжението над река Искър и се очаква мостът да бъде пуснат в пробна експлоатация в края на другата седмица. Неговата товароносимост ще бъде първоначално до 5 тона, като ще има замервания и наблюдение на състоянието му по време на пробната експлоатация, поясни Вълов. 

За изпълнител бе избрана софийска фирма и дейностите предвиждаха укрепване на две от носещите колони на моста и укрепване на трегера, който бе подал. 

Около 40 дни бяха необходими на община Червен бряг, за да съгласува всички дейности за ремонта на този мост. Инж. Вълов каза, че са благодарни на институциите, които са им помогнали за осигуряване на нужните 1,2 млн.лв. за решаване на проблема - на областния управител на Плевен Мирослав Петров, Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, АПИ и на депутата Пламен Тачев.

Заради авариралия мост при Горник от 23 октомври м.г. бе обявено частично бедствено положение в община Червен бряг до решаването на проблема.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 252 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.