Фирмите в Червен бряг изнемогват заради липсата на мост

09:30, 29 ное 18 25 1145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При тежки метеорологични условия започна ремонтът на пропадналия мост край Червен бряг. Срокът е 60 дни.

Кметът инж. Данаил Вълов посочи на този етап минусовите температури не са проблем за работата, но тя може да бъде затруднена при повишаване на нивото на Искър. Трябва да се укрепят две колони, при което ще се отбива реката.

За момента мостът е единствено пешеходен, като автомобилите трябва да заобикалят 90 км. Даже и след възстановяването на съоръжението по него ще минават само леки коли. „Дори и да се пусне мостът след този ремонт, не мисля, че ще може да се реши проблемът на бизнеса”, коментира пред bTV Йорданка Арабаджийска от фирма, която има бази от двете страни на моста.

Стотици работници се налага или да заобикалят, или са в неплатен отпуск. Общо 7000 са потърпевши от липсата на пряк достъп.

„Знаем, че проблемът не е минаването на няколко тежкотоварни камиона”, отбеляза инж. Вълов. По думите му проблемът е дошъл след началото на ремонта на друг мост – при Чомаковци. Тогава нерегламентирано започнали да минават тирове и през Червен бряг, което повредило моста.

Президентът Румен Радев вчера е коментирал с военния министър възможност да се постави понтонен мост в региона, който да улесни движението.

Междуведомствената комисия за бедствия и аварии отпусна и допълнителна сума за Червен бряг

Народният представител Пламен Тачев съобщи, че решението на Междуведомствената комисия за бедствия и аварии за отпускане на средства за Червен бряг вече е факт. Както се очакваше по сметката на общината до края на годината ще бъдат преведени за изграждане на временен подход към село Чомаковци – 90 432 лв.;  за временен обход на землищата на селата Реселец и Горник – 201 034 лв.; за  временен обход град Койнаре – с. Девенци – 223 000 лв. и за моста на с. Горник – общо 792 317 лв., от които 390 000 лв. с предходните средства и останалите 402 317 лв. до м. март 2019 г.

Със активното съдействие на депутата Пламен Тачев се решава проблема и с покрива на читалището в Червен бряг. За ремонта му Междуведомствената комисия за бедствия и аварии отпуска 52 000 лв.    

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама