"Системата ни убива всички" има предложения за реформата в ТЕЛК

11:00, 23 яну 19 25 1404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Вероятно сегашните хора с увреждания няма да усетят в пълна степен положителните резултати от една реформа, но трябва да мислим и за следващите поколения. Ако не започне сега тази реформа, ние ще оставим много по-тежко наследство на следващите“. Това коментира Валентина Ташкова от Гражданско движение „Системата ни убива всички“ пред БНР.

Тя изрази надежда проверките, които направиха от прокуратурата, МВР и НАП във връзка с фалшивите инвалидни пенсии, да насочат вниманието на обществото и институциите към по-интензивен разговор за реформа.

„В момента прокуратурата се бори с едни последствия на една неполучила се реформа. Проблемите са много наболели. От години се вижда крещящата нужда от реформа“, коментира тя.

Според нея такава реформа би обхванала няколко закона. Затова тя трябва да се случи след много широка обществена дискусия, смята тя. Гражданската инициатива „Системата ни убива всички“ има предложения за това как да се случи тя.

„Това е една жива система, от живи хора с техните съдби. Някак не е редно да се експериментира през няколко месеца“, категорична бе Ташкова в интервю за предаването "Преди всички". По думите й се получават стотици хиляди сигнали, в които хората се оплакват, че им се орязват права.

„Вместо да се инвестира в подходящи и навременни мерки, така че човекът с увреждане да компенсира дефицитите си, после ще инвестираме много повече, за да компенсираме тази ненавременност“, предупреди още Валентина Ташкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама