Как можем да преборим следпразничната депресия

19:40, 10 яну 19 25 1506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дългоочакваните празници бързо отминаха. За мнозина обаче влизането обратно в работен режим е трудно и все по-често се виждат признаци за депресия. Как можем да се справим с нея? Ето какво съветват експертите, цитирани от "Дарик":

1. Обърнете се назад

Ако предишните две години сте страдали от депресия, шансовете това да се повтори са огромни. Спомнете си как сте прекарали празниците, дайте си сметка, че става въпрос за моментно състояние и съвсем скоро ще се чувствате отново добре.

2. Вижте перспективите

Имахте шанс да се заредите с нови сили и да си починете. Готови сте за нови предизвикателства. Намерете ново хоби, не случайно повечето хора си поставят нова цел за следващата година. Спорт, танци, книга или друго любимо занимание.

3. Внимавайте с целите

Внимавайте какво си поставяте като цел в новогодишната нощ. Разочарованието догодина може да е по-голямо, а може и съвсем да го няма. Нека целите ви все пак бъдат постижими.

4. Не се изолирайте

По празниците сме с близки и роднини. Не изпадайте в изолация след това, така промяната ще бъде по-рязка и по-неприятна. Поддържайте духа си с приятели.

5. Надпреварвайте се със себе си

Преследвайте неща, които са измерими. Например пробвайте да спестявате. Или пък да тренирате 3 пъти седмично.

6. Започнете здравословен начин на живот

Начинът, по който се чувства тялото ни след празниците, не е оптимален. Подувания, задържане на вода, качени килограми. Започнете да се храните здравословно, търсете здравословни рецепти.

7. Правете си планове

Започнете да си правите планове за море, планина, екскурзия в чужбина. Планирайте годината. Няма нищо по-зареждащо от очакването на нови празници или ново разнообразие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама