Как да пием кафето си правилно?

08:20, 04 яну 19 25 2127 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Денят трудно започва без него. Едва ли някой може равнодушно да остане в леглото при мириса на прясно смляно или сварено, ароматно, ободряващо всички сетива кафе.

Ще ви дадем няколко съвета за това как да пиете правилно тази сутрешна наслада.

Ако обичате да пиете кафе сутрин, добре е преди това да сте хапнали нещо. Ако все пак не обичате да закусвате, постарайте се да вкарате достатъчно течности в организма преди кофеиновата напитка.

Препоръчително е преди кафето да изпиете една-две чаши вода. Още по-добре би било да изпиете голяма чаша вода със сок от половин лимон. Имайте предвид обаче, че водата с лимон освобождава токсините от организма, но може да ви навреди, ако имате проблеми със стомаха или на храносмилателния тракт.

Добавете мляко, но заложете на истинското такова. Може би не се замисляте какво съдържа пакетчето или кутийката сметана до чашата с кафе. Вероятно мляко под някаква форма, а може би не само. Ако не искате да жонглирате с вероятности, добавете в кафето си доброто, старо и обикновено мляко.

Добавете канела, какао или кокосово масло. Е, не едновременно. Нужно е съвсем малко количество, за да направите приема на полезните вещества в тези добавки лесен и приятен. И трите продукта имат доказани предимства за здравето и са приятели по вкус на кафето.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама