Блокада край Перник, протести в София

18:45, 15 ное 18 / Общество Сподели в: 25 1082 Topnovini Автор: Topnovini
1

Пета вечер пътен възел „Даскалово“ край Перник е блокиран и непроходим за автомобили заради протестиращи.

Блокадата започна от квартал „Изток“ в града, като протестиращите се изнесоха пеша към пътното съоръжение. Входовете, изходите на пътното съоръжение, транзитното платно на автомагистрала „Люлин“ са абсолютно блокирани.

Вчера същото място беше освободено за преминаване около 20:15 ч. След това протестиращите пресякоха още едно обходно шосе, през Голямо и Мало Бучино, където също временно се образува колона от автомобили. След това хората се насочиха към сградата на общината и тя беше обсадена. Протестиращите призоваха Жандармерията да свали каските и униформените го направиха, последваха ръкопляскания и подкрепа от хората, стиснаха си ръцете и протестът приключи.

В столицата майки на деца с увреждания се събраха за 25-а поредна вечер пред Министерския съвет. Основното им искане остава непроменено - оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Очаква се към майките да се присъедини и протестът, провокиран от цените на горивата, чийто организатори се обявиха против поскъпващите цени на стоки и услуги, демографските и социалните политики.

Очаква се протестиращите родители на деца с увреждания да се отправят на шествие по софийските улици, този път пеша.

В София са планирани още три протеста - единият е за оставка на цялото правителство, организиран от партия „Възраждане“ пред МС. Другият е срещу присъединяването на България към Глобалния пакт за миграция на ООН, който трябва да е пред сградата на парламента. Третият е пред Съдебната палата в защита на кмета на „Младост“ Десислава Иванчева.

Спонтанен протест имаше и във Велико Търново, на изхода за София. Протестиращите бяха  със своите автомобили. Исканията им са за по-високи доходи и по-висок стандарт на живот за младите хора. Протестиращите демонстрираха своите искания мирно, на паркинг в града, без да блокират пътища или да пречат на движението, предаде "Дарик".

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани