Приютът за бездомни в Горна Оряховица е заключен от месеци, чака финансиране

15:40, 15 ное 18 / Общество 25 294 Topnovini
1

Приютът за бездомни в Горна Оряховица стои заключен от пет месеца и не може да започне работа, защото не е осигурено финансиране за неговата издръжка. Няма разрешение и за започване на процедурата за подбор и обучение на персонала. Когато приютът започне работа, в него бездомните ще могат да получават безплатно подслон и храна до 3 месеца, предаде БНР.

Преди две седмици от общината е изпратено запитване до ръководството на програмата „Развитие на човешките ресурси“ за финансиране на социалната услуга, обясни кметът Добромир Добрев.

„Ако имаме зелена светлина относно подбора на персонала, смятам, че приютът до края на годината ще започне нормалното функциониране. При нас е кръстопътят на България и доста хора остават основно в зимните месеци дали на жп гарата, дали на автогарата“, каза той.

В Горна Оряховица е единственият общински приют за бездомни във Великотърновска област. Той беше открит в началото на юли тази година. Къщата, в която може да бъдат настанени 15 човека, беше построена и обзаведена с близо 750 хил. лв. по програмата „Региони в растеж“. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 233 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.