Най-добрите ни джудисти получиха премии за силното си представяне

15:05, 06 ное 18 / Спорт 25 2922 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-добрите български джудисти - Ивайло Иванов и Янислав Герчев, както и техният треньор Атанас Герчев, получиха премиите си за силното си представяне през годината от новото ръководство на Българска федерация джудо в лицето на президента доц. Румен Стоилов и вицепрезидента Даме Стойков. Връчването на паричните награди бе и своеобразният първи публичен акт на новото ръководство на федерацията, което си постави за цел да възроди спорта джудо у нас след отстъплението му в последните години.

Янислав Герчев бе награден с 8000 лева за сребърния си медал от европейското първенство в Тел Авив в категория до 60 килограма, Ивайло Иванов получи 1000 лева за седмото си място в категория до 81 килограма на Гранд шлем турнира в Абу Даби, а Атанас Герчев взе 4000 лева за работата си с двамата състезатели.

"Наемаме се с нелека задача да възродим спорта и имаме доста работа за вършене", заяви президентът на федерацията Румен Стоилов, както и подчерта в специалното интервю, което даде за ТОПНОВИНИ преди връчването на премиите. "Тези премии, които даваме, са наградата за труда на момчетата. Те са си ги изработили с тежък труд и се надявам, че и в бъдеще ще можем да и им даваме такива. Искам да подчертая, че те не са дават от мен или от г-н Стойков, а от целия Управителен съвет, който се състои от 15 души и взима решенията. Ние само ги изпълняваме. Искаме да изградим съвсем нов модел на работа и да създадем цял национален отбор, който не е от трима души, както е сега. За два месеца работа не можем да оправим всичко като с магическа пръчка, но вече имаме ясен план за действие за следващата година", заяви Стоилов.

"Ще променим изцяло подготовката на националния отбор. Ще има подготовки, лагери и турнири. В световен мащаб джудото е петият или шестият най-популярен спорт и искаме да върнем позициите си. Не искаме да продължаваме да имаме национален отбор от по един или двама души. Националите трябва да бъдеш целогодишно по лагери, защото е несериозно да се прави лагер в Дианабад, който е на 100 метра от Студентски град. В момента търсим треньор за младежкия тим, но оглеждаме внимателно ситуацията и не бързаме с назначението. Гледаме за специалисти и от чужбина", каза вицепрезидентът Даме Стойков.

"Надявам се с новото ръководство нещата да потръгнат в правилната посока и да оставим миналото зад гърба си, защото през последните няколко години федерацията по никакъв начин не ни помага", заяви Атанас Герчев.

Аз благодаря за жеста на новото ръководство, защото в миналото съм имал медали, но не съм получавал премии. Сега за 7-мо място на турнира в Абу Даби получавам премия", отчете състезателят до 80 кг. Ивайло Иванов.

"Признателен съм за наградата. Бях я отписал честно казано. Надявам се новото ръководство да ни осигури нужното спокойствие и условия да тренираме, за да печелим медали както досега", добави европейският вицешампион до 60 кг. от тази година Янислав Герчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама