Мая Манолова отиде при протестиращите майки

10:45, 11 окт 18 25 969 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Омбудсманът Мая Манолова отиде при палатките на протестиращите майки на деца с увреждания пред Министерския съвет. След като останаха през цялата нощ там, майките решиха отново да върнат палатките си зад Народното събрание. 

Според Манолова подписът на финансовия министър под плана за действие за сроковете за приемане на законодателството за хора с увреждания е гаранция, че промените ще се случат.

Омбудсманът подкрепя исканията на протестиращите, които за пореден път определи като справедливи. По думите ѝ завоюваното от тях след шест месеца преговори е в полза на всички хора с увреждания. "В момента те изнасят битката на всички и с протеста показват, че ще настояват реформата да се случи до нейния край", коментира Манолова, цитирана от БНТ.

Омбудсманът припомни, че има определени стъпки, които трябва да бъдат изминати. Работна група ще гледа днес предложението за Закон за социалните услуги, а по-късно Националният съвет за интеграция на хората с увреждания ще обсъди последния вариант на Закон за хората с увреждания.

В отговор на въпрос дали очаква премиерът Бойко Борисов да се срещне с майките, Манолова каза, че премиерът вече се е срещал с тях, такива срещи вероятно също ще има и занапред.

Решението за връщане зад Народното събрание протестиращите обявиха след 12-часовата блокада на кръстовището пред Министерския съвет. Цяла нощ те останаха там с 28 палатки - символ на подкрепата към всяка една област в страната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама