Протестиращите майки на деца с увреждания ще се срещнат с министри и депутати

07:30, 04 окт 18 / Общество 25 735 Topnovini
1

Министри и депутати от различни парламентарни групи ще проведат среща с протестиращи майки на деца с увреждания. Тя е насрочена за 14.00 часа в Народното събрание. Очаква се на нея да бъдат обсъдени исканията на майките за реформа в системата и да се търсят начини за сближаване на позициите.

Родители на деца с увреждания бяха дали срок до 1 октомври за едновременното разглеждане в парламента на три проектозакона - за личната помощ, за хората с увреждания и за социалните услуги. Те обаче все още са на различен етап на готовност.

"Нашите протести вече няма да са мирни протести. Ние преминаваме в гражданско неподчинение и това ще продължи до реформата", съобщи вчера една от майките.

Председателят на Здравната комисия в парламента Даниела Дариткова заяви: "Ние поемаме гаранция, че вашите искания за бързо разглеждане и ясна финансова обосновка на проектите ще бъдат предадени на министерството, което трябва да синхронизира всички тези срещи. Очакваме вече следващата седмица да бъде предложен проекта на закон, който беше изтеглен за доуточняване, за да може да се обсъди и вече да имаме конкретни тестове, върху които беседваме, защото така на всички тезите ни са много общи".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 101 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.