Започват разпитите по делото срещу професор от УХТ-Пловдив

09:10, 08 окт 18 25 2103 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва процесът срещу професора от Университета по хранителни технологии в Пловдив Симеон Василев и двама негови съучастници, обвинени за вземането на подкуп срещу фиктивни оценки.

Според обвинението, в изпитния период между май и юни 2017 г. проф. Василев е поискал 650 лв., за да пише положителни оценки на двама студенти. Негов посредник е бил Димитър Димитров, бивш студент от УХТ. Подкупът е осъществен чрез трети помагач, който също е подсъдим.

На предишното, разпоредително заседание, защитата на преподавателя настоя делото да бъде върнато на прокуратурата, заради множество процесуални нарушения. Съдът обаче прецени, че няма основания за ново разследване и насрочи първото дело на днешната дата с разпит на свидетели.

Професорите Симеон Василев и Николай Банков бяха арестувани на 15 май миналата година, след журналистическо разследване по сигнал за корупция. Впоследствие към двамата бяха повдигнати конкретни обвинения и след това отстранени като преподаватели от университета. В момента подсъдим е само един от тях – проф. Симеон Василев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама