Двамата корумпирани професори от УХТ-Пловдив поискали общо 1200 лева

16:42, 16 май 17 25 896 Шрифт:
Автор:

Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава две досъдебни производства за подкупи, давани на хабилитирани преподаватели от Университета по хранителни технологии във връзка с провеждани изпити в учебното заведение. По сигнала се работи от миналата седмица, подаден е  от студенти през миналата седмица, уточни зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

По едното дело са повдигнати обвинения на 66-годишния професор Симеон Василев за това, че е поискал пари в размер на 600 лева. Срещу тях той е трябвало да постави положителна оценка върху две изпитни работи на студент по учебните предмети – „Механика“ и „Съпротивление на материалите“, без да са проведени такива изпити.  По случая към наказателна отговорност са привлечени в качеството на помагачи и други две лица. Срещу тях също са повдигнати обвинения. Единият от посредниците – помагачи е с мярка за неотклонение „подписка“, а другият помагач, както и професорът  са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

По второто дело са повдигнати обвинения на 59-годишни професор Николай Банков по същото обвинение. Той е поискал 600 лева на двама студенти, за да ги пусне по изпита „Теоретична електротехника“. Вторият професор  също е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:24, 29 май 20

Всички знаят, че в НСА си има тарифа. Защо не попитат например проф. Лозан Митев от НСА с какви пари си е постоил хотелите на морето. От какви професорски заплати се строят 2 хотела. Тарифата на един професор е минимум 600 лева, ако не могат да си я платят с пари, явно става в натура. Това свички студенти го знаят и си е стара практика. На изпит от 500 човека 10 го взимат. Другите се влачат или докато платят или докато завършат и така сега сигурно се строи трети хотел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама