Отстранените за корупция професори от УХТ-Пловдив искат на работа

07:41, 30 май 17 25 1101 Шрифт:
Автор:

Състав на Пловдивския апелативен със днес ще разгледа частната жалба на Симеон Василев срещу определение на Окръжен съд – Пловдив, с което преди седмица беше отстранен от заеманата от него длъжност. Срещу Симеон Василев е предявено обвинение, че като преподавател в Университет по хранителни технологии – Пловдив е поискал дар – парична сума от 600 лв., за да постави положителни оценки върху изпитните работи на студент и да отбележи същите в студентската му книжка, с което да удостовери успешно положени изпити на лицето по учебните предмети „Механика - втора част“ и „Съпротивление на материалите“, без да са проведени такива.

По-късно магистратите ще разгледат и частната жалба на Николай Банков, който също е отстранен от заеманата от него длъжност – ръководител катедра, професор в Катедра „Електротехника и електроника“ при Университет по хранителни технологии – Пловдив.

Припомняме, че един от мотивите на Окръжен съд-Пловдив за взетото решение беше, че двамата обвиняеми могат да повлияят на свидетелите или да попречат на разследването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама