Тече ремонт на затвора в Бобов дол

11:00, 30 сеп 18 25 1399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прави се саниране и цялостен ремонт на затвора в Бобов дол. За рехабилитацията правосъдното министерство е отпуснало 1,117 млн. лв. Ремонтите по никакъв начин не нарушават вътрешния ред и режима по изтърпяване на наказанията за осъдените.

Ремонтира се покривът, санира се триетажният комплекс с около 6 000 кв. метра жилищна площ - столовата на партера, киносалонът, килиите, където около 500 мъже изтърпяват присъда. Дограмата е сменена преди години. Проверява се състоянието на електрическата инсталация, ремонтират се тоалетните, банята.

Ремонтът, какъвто не е правен последните години, трябва да приключи до три месеца. Изпълнител е софийска фирма по закона за обществените поръчки.

В затвора има параклис „Св.Георги“, стенописите вътре са зографисани от един от затворниците, ремонтът в храма също се прави от лишени от свобода мъже. Към щатното разпределение е предвиден и половин щат за свещеник - редовно тук се правят служби по повод големите християнски празници, каза началникът на комплекса Александър Апостолов пред БНР.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама