Близо 50 надзиратели излязоха на поредния си протест в Бобов дол

11:15, 19 мар 18 25 1065 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 50 надзиратели и служители от съдебната охрана излязоха на поредния си протест пред входа на затвора в Бобов дол. Протестиращите заявиха, че няма да отстъпят от исканията си за увеличение на заплатите с 20%, подобряване условията на труд и промени в норматива за работа на охранителите в затворите, предаде БНР. 

560 лева е стартовата заплата за стажант-надзирател, а процедурата за подбор на кадрите отнема цяла година, затова няма желаещи за незаетите 15 щата за надзиратели в затвора.

Подписка на служители с искане държавните институции да не остават безучастни свидетели на социалното напрежение в затворите и за предприемане на незабавни действия, с които да се гарантира възстановяването на социалната справедливост в Сектор „Сигурност“ върви от вчера.

Само за ден са събрани над 1300 подписа на работници и служители в подразделенията на ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“. 

Подписката ще бъде отворена до 21 март, след което ще бъде изпратена до Министерски съвет, Министерството на правосъдието, Народното събрание и до Вера Йоурова, комисар на ЕС по въпросите на правосъдието, потребителите и равенството между половете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама