Въведен е допълнителен контрол в затвора в Бобов дол

08:00, 06 апр 18 25 911 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Усилено дежурство е въведено в затвора в Бобов дол заради празниците и след инцидента с двамата избягали от Централния софийски затвор. 

Прави се обследване на съоръженията за физическа охрана, на техническата въоръженост и на устройствата за видеонаблюдение и изправността на камерите, както и инструктаж на служителите, някои от които са новоназначени. През празничните дни ще има извънредни свиждания и получаване на извънредни хранителин пратки, което налага допълнителен контрол. 

Към момента в затвора в Бобов дол присъда излежават над 500 мъже, голяма част от тях са рецидивисти. 

От 2012 г. в затвора е възобновено училище "Д-р Петър Берон" с обучение от 1-ви до 12 клас. През учебните години се записват, ограмотяват и завършват съотвентия клас над 100 лишени от свобода. Затворът разполага с фитнес-зала, изградени са и 4 външни спортни площадки. 

През 2017 г. е започнало отпечатването на затворнически вестник “От другата страна“. Към затвора действа библиотека с над 7 500 тома научна и художествена литература. Част от осъдените работят в дърводелския цех, в цехове за ракитени изделия и за оградни мрежи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама