Борисов: В БСП има раздвоение на личността относно Унгария

13:55, 20 сеп 18 / Политика 25 1797 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Раздвоението на личността се явява в БСП – партията, която издигна Радев. Защото Корнелия Нинова казва: „Ние подкрепяме Орбан”, а нейните депутати гласуваха за отнемането на право на глас на Унгария”. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди неформалната среща на лидерите на ЕС в Залцбург.

Думите му бяха в коментар на позицията, която страната ни трябва да изготви по въпроса за резолюцията на ЕП, с която Унгария може да бъде лишена от правото да гласува. Случаят е като ехо на случващото се в Полша, срещу която също има процедура по член 7 заради спорна реформа в правосъдието.

В България се разиграва драма, която я няма в дневния ред на Европейския съвет - до този момент нито официално, нито неофициално се обсъжда налагането на санкции срещу Унгария, заяви Борисов. Той отбеляза, че на вчерашното оперативно заседание на кабинета е било обсъдено разработването на стратегия от правителството, така че страната ни да има позиция, ако един ден се стигне до тази тема. "Към днешна дата има една позиция и тя е ясно изразена от представителите на управляващото мнозинство в Европейския парламент“, напомни премиерът Борисов.

Борисов коментира и критиките, които президентът Румен Радев отправя към правителството през последните дни. Някои от тях са свързани с новите министри на транспорта, вътрешните работи и регионалното развитие.

„Питам един държавен глава не би ли трябвало да е баща на всички партии? Не би ли трябвало да е еднакво отдалечен от всички партии? Той има право на своето мнение. Аз ако почна за Пламен Узунов или за неговите съветници какви служители са? Това помага ли на институциите? Нима там, при него няма един, който беше застанал с хитлеристки поздрав?“, попита премиерът Бойко Борисов по повод критиките на президента Румен Радев.

Борисов категорично заяви подкрепата си за новите министри и допълни, че те ще се справят добре с работата си. „Отговорността се понася от тези, които са избрани да управляват, аз мисля, че тези хора ще се справят добре. Но всеки ден ни подлагат на критика. Аз питам един държавен глава не би ли трябвало да е баща на всички партии, не би ли трябвало да е обединител на нацията“, каза още премиерът и подчерта, че подобна конфронтация не помага на институциите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама