Депутатите гласуват министерските оставки

08:00, 13 сеп 18 / Политика 25 1580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Народното събрание ще гласува оставките на министрите на вътрешните работи, транспорта и регионалното развитие.

Министрите Радев, Московски и Нанков депозираха оставките си по настояване на премиера Борисов, а повод за тях стана тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле, при която загинаха 17 души. След проведения Коалиционен съвет в началото на седмицата министър-председателят обяви, че те ще бъдат внесени в Народното събрание в четвъртък.

Вече са ясни и трите номинации за нови министри. Александър Манолев, досега заместник-министър на икономиката, вероятно ще седне в стола на Нанков. За министър на вътрешните работи ще бъде предложен главният секретар на ведомството Младен Маринов, а за регионален министър - Петя Аврамова, която в момента е депутат и заместник-кмет във Враца.

Днес депутатите започват работа с ново гласуване на промените в Административно-процесуалния кодекс, върху които президентът Румен Радев наложи вето и върна за повторно разглеждане.

В дневния ред на парламента е включено и второ четене на промените в Закона за пътищата, свързани с въвеждане на тол системата, електронната винетка и задължителното поставяне на колани в автобусите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама