Кои са новите министри?

12:55, 10 сеп 18 / Политика 25 2588 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов съобщи имената на хората, които ще наследят на постовете тримата министри, подали оставка заради фаталната катастрофа край Своге.

Вижте кои са те.

Инж. Петя Аврамова е родена на 29-ти май 1963 г. Тя е била народен представител от 42-то Народно събрание. Член е на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисия по инвестиционно проектиране.

В периода 2011-2013 г. е била председател на Общински съвет Враца, а от 2009 до 2011 г. е била заместник-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца.

Главен комисар Младен Маринов
 
С указ на президента на Република България Румен Радев от 9-ти май 2017 г. е назначен за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.
 
Юли 2014 до май 2017 г. е директор на Столичната дирекция на вътрешните работи.
 
От 1991 г. заема изпълнителски и ръководни длъжности в структурата на СДВР, сред които началник на отдел „Охранителна полиция“ и заместник-директор на столичната дирекция.

Александър Манолев е завършил Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Петрич с профил „Счетоводство и Контрол“. Получил висшето си образование в един от водещите икономически университети в света University College London, Великобритания. Притежава редица специализации в България и чужбина, сред които: "Управление на структурни проекти на ЕС”, организиран от ЕК, Будапеща; "Бизнес Комуникации и Връзки с медиите”, University College London; „Инвестиции в развиващи се пазари", Джей Пи Морган, Лондон.
 
Започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините в Република България, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране. Работил е в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании.
 
Назначен е за заместник-министър на туризма във второто правителство на Бойко Борисов. През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Ръководи агенцията до избирането му за народен представител на извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г.
 
Владее английски, испански и гръцки език. Семеен с две деца.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама