Около 19 000 души на Острова имат над 1 милион паунда годишно доходи

20:00, 10 сеп 18 / Свят 25 1311 Topnovini
1

Във Великобритания живеят около 19 000 души с доходи над 1 милион паунда годишно – увеличение с 3 700 спрямо миналата година. Много от тях обаче са чужденци и се предполага, че голяма част ще напуснат Великобритания, ако възникнат проблеми след Brexit.

Според публикуваните данни от данъчните власти, повече от една трета от печелещите над 1 милион паунда годишно живеят в Лондон, а повече от 2 000 от тях - в престижния лондонски квартал Кенсингтън и Челси. Голяма част от тях обаче са чуждестранни инвеститори и директори на компании, привлечени от данъчния режим в страната, и ако имигранските правила и данъчните разпоредби се затегнат след Брекзит е много вероятно те да не останат в Обединеното кралство.

Тим Фулърлав от юридическата компания „Уилсън“, осигурила данните за данъчните власти, е цитиран днес от „Gardian“ да казва, че Великобритания може да загуби така наречената „златна кокошка“ в лицето на чуждестранните инвеститори. Той допълва, че богатите бизнесмени и инвеститори от чужбина са голям благодат за британската икономика, като плащат големи данъци и разкриват работни места, защото смятат Великобритания за една от най-сигурните страни за техните авоари. Всяка промяна обаче при издаването на визи, движението на хора и данъчните закони ще направи Великобритания непривлекателна за тях, заключава Фулърлав.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани