Около 19 000 души на Острова имат над 1 милион паунда годишно доходи

20:00, 10 сеп 18 / Свят 25 2076 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във Великобритания живеят около 19 000 души с доходи над 1 милион паунда годишно – увеличение с 3 700 спрямо миналата година. Много от тях обаче са чужденци и се предполага, че голяма част ще напуснат Великобритания, ако възникнат проблеми след Brexit.

Според публикуваните данни от данъчните власти, повече от една трета от печелещите над 1 милион паунда годишно живеят в Лондон, а повече от 2 000 от тях - в престижния лондонски квартал Кенсингтън и Челси. Голяма част от тях обаче са чуждестранни инвеститори и директори на компании, привлечени от данъчния режим в страната, и ако имигранските правила и данъчните разпоредби се затегнат след Брекзит е много вероятно те да не останат в Обединеното кралство.

Тим Фулърлав от юридическата компания „Уилсън“, осигурила данните за данъчните власти, е цитиран днес от „Gardian“ да казва, че Великобритания може да загуби така наречената „златна кокошка“ в лицето на чуждестранните инвеститори. Той допълва, че богатите бизнесмени и инвеститори от чужбина са голям благодат за британската икономика, като плащат големи данъци и разкриват работни места, защото смятат Великобритания за една от най-сигурните страни за техните авоари. Всяка промяна обаче при издаването на визи, движението на хора и данъчните закони ще направи Великобритания непривлекателна за тях, заключава Фулърлав.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама