Миню Стайков и още седем души с обвинения в пране на пари и продажба на стоки без бандерол

16:52, 06 сеп 18 / Крими 25 811 Topnovini
1

Специализираната mрокуратура повдигна две обвинения на Миню Стайков - едното е за участие в организирана престъпна група с цел търговия с акцизни стоки без бандерол, укриване на данъци и пране на пари и второто за неплащането на ДДС в размер над 1 милион лева.

Заедно със Стайков са обвинени още 7 души, задържани по време на акцията, проведена вчера. За всички прокуратурата ще поиска от съда налагането на мярка за неотклонение "задържане под стража".

В прессъобщение от прокуратурата се съобщава, че обвинения са получили лицата М.С., С.С., И.Д., Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д. На едно от лицата са повдигнати обвинения за вторични престъпления - избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит в размер на общо 1 016 139 лв., на други трима - за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери.

В рамките на деня обвиненията ще им бъдат предявени.

С постановления на наблюдаващия прокурор на обвинените ще бъде наложено задържане до 72 часа с оглед осигуряването им пред Специализирания наказателен съд и разглеждане на искане на СП за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани