С тържествен молебен започнаха честванията на Съединението в Пловдив

13:05, 06 сеп 18 25 1122 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов присъства днес на честванията по случай навършването на 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия в Пловдив.

На днешния ден за 26-и път отбелязваме и празника на Пловдив. Заедно с Цветан Цветанов са кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, народните представители от ГЕРБ-Пловдив Спас Гърневски и инж. Атанас Ташков, председателят на Общински съвет-Пловдив Савина Петкова, областният управител Здравко Димитров, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, както и още много граждани и официални лица. На честванията присъства и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Честванията започнаха с тържествен молебен в Катедрален храм „Света Богородица“, който бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай, и ще продължат с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Захари Стоянов и пред паметната плоча на майор Райчо Николов на площад "Римски стадион".

По случай празника на гр. Пловдив председателят на ПГ на ГЕРБ заяви: „Пожелавам на жителите на града здраве, просперитет и все така тяхното населено място да бъде атрактивна дестинация за всички българи. Пловдив е невероятно място, където човек се зарежда с много позитивна енергия“. 

Честванията продължават с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Захари Стоянов и пред паметната плоча на майор Райчо Николов на площад "Римски стадион".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама