Стара Загора отпразнува днешния празник

13:10, 06 сеп 18 / Общество 25 345 Topnovini
1
2
3
4

С тържествен общоградски ритуал старозагорци отбелязаха 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Пред паметника „Защитниците на Стара Загора“ в парк „Пети октомври“ дойдоха Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Таньо Брайков, председател на Общински съвет Стара Загора, областният управител Гергана Микова и заместниците й Петя Чакърова и Красимир Червилов, общински съветници, представители на партии, сдружения и много граждани. 

В ритуала участваха и военни от Втора механизирана бригада. С пламенни стихове актьорът Ивелин Керанов припомни историята на Съединението и заръча на съвременниците да помнят този ден и да предават спомена за него. „Помнете, защото съединението прави силата“, призова Керанов.

Бригаден генерал Костадин Кузмов, командирът на Втора механизирана бригада, говори за дълга и честта, за подвига на родолюбците осъществили Съединението. Той призова да носим тези дати в сърцата си и те да ни обединяват.

Венци на признателност бяха положени от Община Стара Загора, Общински съвет Стара Загора, Старозагорски военен гарнизон, от областния управител на Стара Загора.
Десетки граждани също сложиха цветя в знак на почит пред подвига на загиналите.

Честването продължи с Песенен празник „Средногорско ехо“ посветен на 60 години от създаването на Туристически хор „Средногорски звуци“ на сцена „Бирхале“. От 17.00 часа в парк „Пети октомври“ започва Празничен концерт на Общински духов оркестър.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани