Стара Загора отпразнува днешния празник

13:10, 06 сеп 18 25 1076 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С тържествен общоградски ритуал старозагорци отбелязаха 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Пред паметника „Защитниците на Стара Загора“ в парк „Пети октомври“ дойдоха Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Таньо Брайков, председател на Общински съвет Стара Загора, областният управител Гергана Микова и заместниците й Петя Чакърова и Красимир Червилов, общински съветници, представители на партии, сдружения и много граждани. 

В ритуала участваха и военни от Втора механизирана бригада. С пламенни стихове актьорът Ивелин Керанов припомни историята на Съединението и заръча на съвременниците да помнят този ден и да предават спомена за него. „Помнете, защото съединението прави силата“, призова Керанов.

Бригаден генерал Костадин Кузмов, командирът на Втора механизирана бригада, говори за дълга и честта, за подвига на родолюбците осъществили Съединението. Той призова да носим тези дати в сърцата си и те да ни обединяват.

Венци на признателност бяха положени от Община Стара Загора, Общински съвет Стара Загора, Старозагорски военен гарнизон, от областния управител на Стара Загора.
Десетки граждани също сложиха цветя в знак на почит пред подвига на загиналите.

Честването продължи с Песенен празник „Средногорско ехо“ посветен на 60 години от създаването на Туристически хор „Средногорски звуци“ на сцена „Бирхале“. От 17.00 часа в парк „Пети октомври“ започва Празничен концерт на Общински духов оркестър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама