Четири начина да спортувате, ако сте по-заети

08:30, 01 сеп 18 / Здраве 25 1361 Шрифт:
Topnovini

Прекарването на един час във фитнеса всеки ден е непосилна задача за много хора, които имат по-натоварено ежедневие.

Статистиката показва, че 75% от хората в САЩ не намират време за спортуване през деня. Според Американския департамент по обществено здраве, не е нужно да се записвате на йога, танци, бокс или други тренировки, за да се чувствате и изглеждате добре. Нужни са ви около 150 минути за активности на седмица (от които около 2-3 часа за стягане на мускулите), за да поддържате килограмите си в норма. За целта, дори и да сте по-заети и уморени, трябва да оползотворявате малкото свободно време с лесни, но ефективни упражнения, пише tialoto.bg

Ето няколко съвета от Кели Морган, фитнес инструктор и консултант по здравословно хранене, за това какво може да правите, ако нямате достатъчно време за тренировки с , а искате да спортувате.

Пробвайте табата


Табатата е високоинтензивна тренировка, която е кратка – само 4 минути, но много ефективна. Изпълняват се осем серии с продължителност от 20 минути. След което се почива за 10 минути. Резултатите са по-добри, ако се направят повече повторения от една серия. Предимството на упражненията е, че не изискват специална екипировка и може да се изпълняват и вкъщи, стига да имате по-голямо свободно пространство.

Изкачвайте и слизайте по стълби

Може да нямате достатъчно време за посещение на фитнеса, но направете така, че ходейки из офиса или прибирайки се към вкъщи, да горите калории. Това е възможно, ако забравите за асансьора. „Качвайте се по стълбите и слизайте по тях, не ползвайте ескалатори“, казва Морган. Тя съветва своите клиенти да слизат и се качват по стълбите за около 15 минути след работа, за да компенсират, ако не могат да отидат на тренировка. Също така скачането нагоре и надолу по стълбите е идеално за стягане на мускулите на краката и дупето.

Клякания

Може да ги правите в обедната почивка или вкъщи, след дългия работен ден. Според инструктора по фитнес, кляканията и ставанията може да се правят докато си миете зъбите, гледате телевизия, слушате музика или сте станали за кратка почивка от компютъра. Дори и да ви се струва съвсем просто упражнение, то натоварва голяма част от мускулните групи.

Бърпи

Някои хора мразят тези упражнения със собственото тегло, защото след това имат голяма мускулна треска, но те са доста ефективни. Те може да се изпълняват по няколко различни начина – с медицинска топка, с тежести, с пляскане на ръце вместо лицева опора, с набиране и други. По думите на Кели Морган, 30 на ден са напълно достатъчни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама