Борисов: Не можем да оставим децата от радиохора да висят под прозореца на МС

11:25, 22 авг 18 25 851 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Надявам се и шефът на радиото и на СЕМ да си свършат работата. Не може да оставят децата от радиохора да стоят пред Министерския съвет, трябва да си поемат отговорността". Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

В същото време децата от детския хор на БНР са на среща с председателката на СЕМ София Владимирова. Те бяха поканени от нея и министъра на културата Боил Банов в сградата на Министерския съвет, след като децата пяха отпред в знак на протест в защита на досегашната диригентка на хора Венеция Караманова.

В сграда Банов им обясни, че радиото е самостоятелен орган и директорът, както и диригентът на хора им, се избира от конкурс. "Ако аз или премиерът изразим отношение кой да работи във вашата структура, това би било неуместно. Не мога да отговоря кои хора, на какъв договор, как, с какви пари да бъдат назначени. Важно ми е да го разберете, защото вие сте млади хора, аз имам усещане за почтеност", обясни им министърът, цитиран от вестник "24 часа".

Децата имат среща с директора на БНР утре, на която ще бъдат обсъдени вариантите за оставане на сегашната им диригентка. Ако на срещата не бъде постигнато решение, хорът беше поканен от София Владимирова в СЕМ в петък.

Втори ден продължава протестът на децата от радиохора на БНР. Тази сутрин те излязоха пред Министерския съвет в знак на протест срещу освободения директор на хора Венеция Караманова и назначаването на нейно място на Теодора Димитрова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама