Шестима в ареста след спецакция в Ямболско

15:25, 08 юли 20 25 2587 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Шестима души са арестувани по време на специализирана акция срещу битовата престъпност в Ямболско. Тя се е провела в 28 населени места в областта. В рамките на операцията са проверени 575 лица и 461 МПС. Установени са 106 нарушения. Открити са двама души, обявени за общодържавно издирване, съобщи БГНЕС.

16 задържани при акция в Гоцеделчевско

Извършени са проверки на 23 обекта – заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, сечища, магазини и частни имоти. В хода на акцията служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Ямбол и колегите им от РУ-Ямбол са установили 2 обекта за изкупуване на черни и цветни метали, както и на отпадъци от пластмаса, работещи  без необходимата регистрация за осъществяваната дейност по Закона за управление на отпадъци.

Образувани са две преписки за предварителна проверка. При съвместни проверки със служители от РУ- Елхово и представители от РДГ-Сливен е установено, че на сечище на територията на община Болярово се извършва сеч на дървета, без поставена маркировка, както и дейности в нарушение на технологичния план на обекта, за което е съставен констативен
протокол.

Разкрити са две кражби от частни имоти в Ямбол. Инкриминираните предмети – златен медальон и детски велосипед са издирени и предстои да бъдат върнати на собствениците. Работата по документиране на престъпните деяния продължава.

Открита е и марихуана у 19-годишен младеж. По случая е образувано досъдебно производство. В рамките на полицейските действия са установени и иззети общо 4020 къса цигари без бандерол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама