Бойко Борисов инспектира инфраструктурни проекти във Враца

10:03, 28 юли 20 / Политика 25 2073 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Враца Калин Каменов инспектират строителството на булеварди в града, на новата спортна зала и два завода, към които са привлечени два ключови инвеститора от Западна Европа.

Обектът е част от проект за разкрасяването на Враца, който е финансиран с почти 23 милиона лева по ОП "Региони в растеж". Заради забавянето на строителството залата, която трябваше да е готова до 20 април, ще бъде изградена до края на годината. Застроената площ е 1 845 кв.м, а общо застроената площ е 2 216 кв.м, като застроеният обем е 16 000 кубични метра.

"Благодарение на финансирането сега момичетата от женския волейболен отбор не се преобличат пред публиката, а вече имат съблекални. Ремонтът ще ни позволи да имаме и женски професионален волейболен отбор. Останахме и в А-футболна група, тази година отборът "Ботев"-Враца прави 100-годишен юбилей, и за празника ще има завършен футболен стадион", коментира кметът на Враца.

Заедно с премиера и кмета на града е и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

"Откриваме най-високотехнологични заводи с висока добавена стойност в Северозапада”, заяви Борисов, който инспектира завода на немската компания МД „Електроник”. Премиерът отбеляза, че само преди година на мястото е имало блато.

„Немски бижута. Тук се произвежда електрониката, която движи автомобилите. Съжаляваме много за „Фолксваген“, добави министър-председателят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама