Забрана за движение на камиони над 12 т в прохода "Петрохан"

16:18, 19 ное 18 25 3622 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-много сняг през последното денонощие валя в Северна България. Заради заснежените пътища има забрана за движението на камиони над 12 тона на прохода "Петрохан". Пътната настилка е почиствана от два снегорина. На места пътят е почистен до асфалт, но на други е покрит със сняг.

Освен на "Петрохан", голяма снежна покривка има и на прохода "Предела", както и в Пампорово. Почистено е навсякъде, съобщи
инж. Михаил Рашков от Агенция "Пътна инфраструктура".

За кратко се е наложило и затварянето на магистралите, за да бъдат почистени. От Пътната агенция напомнят, че не бива да се тръгва на път без зимни гуми.

Десетки селища в Пазарджишко и Смолянско са без ток след падналия сняг. Проходът „Превала“ беше затворен за камиони с ремаркета и полуремаркета.

След като цяла нощ проходът беше затворен за движение, днес по обед трасето беше почистено напълно от снега и опесъчено. Проходът вече е отворен за преминаване на тежкотоварни камиони с ремаркета и полуремаркета. Снежната покривка в Смолянска област стигна до 20 см. Няма затворени пътища, но има заледени участъци.

Четири села в Община Смолян и две в Община Баните осъмнаха без ток. Заради тежкия сняг дървета паднали и скъсали електропроводи. Село Кутела е без електричество вече цяло денонощие. Няколко екипа на енергодружеството в Южна България се борят да отстранят авариите.

Шофьори се оплакват, че снощи пътят между Пампорово и Смолян не бил почистен. От пътноподдържащата фирма обясниха, че над 50 машини са били ангажирани цяла нощ със снегопочистването в района. 100-годишно дърво едва не премаза автомобил в село Момчиловци.

Усложнена е зимната обстановка на територията на цялата област Враца. В 6 села няма ток. До близо 20 сантиметра достигна снежната покривка на места по високите райони във видинско. През изминалото денонощие екипи на електроразпределителното дружество са отстранявали аварии в няколко населени места в общините Ново село и Видин.

Синоптиците предупреждават, че тази нощ температурите ще паднат под нулата, което е предпоставка за поледици. Жълт код е обявен за утре в 8 области на Северозападна България - там се очакват снеговалежи и поледици. Рискови ще са пътищата в областите Видин, Монтана и Враца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама