Видинчанин измина 700 км по маршрута „Дунав Ултра“ с Балканче

11:15, 09 сеп 21 25 3644 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

За 4-та поредна година Евелин Евлогиев от видинското село Гъмзово се включва в изминаването на маршрута „Дунав Ултра“. Миналата година той получава подарък - стар модел велосипед Балканче, с което не се поколебава да си поставя за цел да измине най-дългия веломаршрут в България за срок от 5 дни.

Евелин успя да измине успешно дистанцията от близо 700 км с нестандартното виозило, превръщайки постижението си в историческо за веломаршрут N1 в страната.

За да влезе в определения от самия него график от 5 дни, през последния ден Евелин измина разстояние от 182 км - от с. Сребърна до с. Дуранкулак.

Пристигането му в Дуранкулак предизвика буря от любопитство и поздравления сред останалите участници в прехода и почитатели на Дунав Ултра маршрута.

Вчера 5-дневното предизвикателство завърши успешно и за Никола Габровски от Русе. Той доказа, че „Дунав Ултра“ е възможен и за 77-годишни ентусиасти.

С голям успех в населените места премина тазгодишното преминаване на маршрута „Дунав Ултра“. Различни активности организирани от местни общини, възрастни, доброволци и деца съпровождат вело ентусиастите в редица градове и села по пътя. Към момента по маршрута продължават да колоездят над 50 колоездачи, които се очаква да пристигнат в Дуранкулак до края на седмицата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама