Личният състав на РЗИ-Видин е на границите на възможностите си

12:21, 05 май 20 25 3331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Видинската окръжна прокуратура извърши проверка в РЗИ-Видин по отношение на спазването на мерките срещу разпространението на коронвариус в специализираните институции за предоставяне на социални услуги. Нарушения или неспазване на мерките не са установени, но личният състав на РЗИ-Видин е на границата на възможностите си, предава БГНЕС.

Починаха още двама от заразените с COVID-19 от дома в Гара Орешец

Основание за проверката е ескалацията на броя на заразените от коронавирус в област Видин през последните дни на месец април. Проверени са били актуалната ситуация и предприетите мерки във връзка с развитието на заразата в Дома за възрастни хора в с. Гара Орешец, общ. Димово, в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи към фондация „Надежда за нашите деца“ в гр. Видин и в Дома за стари хора в гр. Кула.

Възрастен мъж с коронавирус е починал във Видин

Установено е, че компетентните местни органи работят постоянно за предотвратяване и ограничаване разпространението на COVID-19 съобразно своите правомощия, но предвид разположението на общината, личният състав на РЗИ-Видин е на границите на възможностите си.

На този етап не са установени нарушения и пропуски по отношение на обектите, предмет на проверката, и няма основание за прокурорска намеса.

Дейността на РЗИ, Общината и Областния щаб е интензивна, в пълен обем, в съответствие със законовите им задължения и правомощия и подзаконовите разпоредби на Министъра на здравеопазването.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама