Личният състав на РЗИ-Видин е на границите на възможностите си

12:21, 05 май 20 / Общество 25 1439 Topnovini
Снимка: БГНЕС

Видинската окръжна прокуратура извърши проверка в РЗИ-Видин по отношение на спазването на мерките срещу разпространението на коронвариус в специализираните институции за предоставяне на социални услуги. Нарушения или неспазване на мерките не са установени, но личният състав на РЗИ-Видин е на границата на възможностите си, предава БГНЕС.

Починаха още двама от заразените с COVID-19 от дома в Гара Орешец

Основание за проверката е ескалацията на броя на заразените от коронавирус в област Видин през последните дни на месец април. Проверени са били актуалната ситуация и предприетите мерки във връзка с развитието на заразата в Дома за възрастни хора в с. Гара Орешец, общ. Димово, в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи към фондация „Надежда за нашите деца“ в гр. Видин и в Дома за стари хора в гр. Кула.

Възрастен мъж с коронавирус е починал във Видин

Установено е, че компетентните местни органи работят постоянно за предотвратяване и ограничаване разпространението на COVID-19 съобразно своите правомощия, но предвид разположението на общината, личният състав на РЗИ-Видин е на границите на възможностите си.

На този етап не са установени нарушения и пропуски по отношение на обектите, предмет на проверката, и няма основание за прокурорска намеса.

Дейността на РЗИ, Общината и Областния щаб е интензивна, в пълен обем, в съответствие със законовите им задължения и правомощия и подзаконовите разпоредби на Министъра на здравеопазването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи