Белоградчишката болницата спря приема на пациенти

11:14, 06 апр 20 25 3755 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Насред епидемията от коронавирус болницата в Белгорадчик спря да приема пациенти. Причината е, че много лекари са подали оставка ден след като станала ясна заповедта, че болницата трябва да приема леки случаи на заразени. Медиците са посочили като причина обаче неполучени заплати, съобщи БНТ.

Болницата в Белоградчик е сред тези, определени със заповедта на здравния министър, да приемат леките форми на коронавирус. Съставен е график за работа с такива пациенти, но веднага след това са подадени първите оставки.

Откриват вирусологична лаборатория в "Пирогов"

Управителят на МБАЛ „Проф.д-р Георги Златарски" Лилия Трифонова заяви, че поради липсата на персонал болницата няма как да функционира.

Притесненията на напусналите са, че няма как малка болница като тази в Белоградчик да се справя с пациенти с коронавирус.

През следващата седмица общинският съвет в Белоградчик ще заседава, за да търси решение за спасяване на болницата в града, но напусналите лекари са непреклонни и няма да се върнат.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама