Видин може да остане без родилно отделение

14:44, 20 яну 20 25 2808 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Родилното отделение на болницата във Видин може да спре работа, съобщи Нова телевизия. Причината е, че четирима от петимата лекари в него са подали молби за напускане.

По думите им, те са се почувствали обидени заради обвиненията и обществената реакция във връзка с починалото бебе в отделението в края на миналата година.

Прокуратурата разследва смъртта на новороденото в болницата във Видин

Лекарката, която е водила раждането е в болничен и към този момент не е подала молба за напускане. „Мотивите им са морални. Свързани са със случая на починало бебе. Те смятат, че морално са ощетени и оклеветени. Поради тази причина смятат да се оттеглят от работа”, каза д-р Ивета Найденова, прокурист на МБАЛ „Св. Петка”-Видин.

„За мен този акт, който те казват, че правят, е чиста вина. Не може лекари, които казват, че нямат нищо общо със случая просто така да напускат. Искам да разбера защо и как почина моето дете”, коментира Цвете Петрова, майка на починалото новородено. „Знам, че има виновни. Искам тези виновни да си признаят, да си поемат последствията и да бъдат истински хора”, допълни още тя.

Причината за смъртта на бебето все още не е ясна. Днес в акушеро-гинекологичното отделение нямаше лекар. Те обясниха, че има такъв, но само на повикване.

От началото на февруари изтичат предизвестията на трима от четиримата подали оставки лекари. От отделението заявиха, че без лекари, то ще затвори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама