ГЕРБ с две победи и шест балотажа във Видинско

15:12, 28 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1329
1

При 100% обработени протоколи на първи тур на местните избори в област Видин бяха избрани трима кметове – на Бойница, Грамада, Ружинци.

Балотаж между ГЕРБ и БСП ще има в четири общини – Брегово, Кула, Макреш и Чупрене.

Битката за Видин ще се реши на втори тур. Най-много гласове събра кандидатът на ГЕРБ и досегашен кмет Огнян Ценков - 32.23%. Ако той спечели в неделя, това ще е вторият му мандат. Срещу него на балотаж отива Цветан Ценков от местна коалиция на СДС (НДСВ, Нова алтернатива, ЗНС, БЗНС, БДСР) с 30.41%.

Неделята ще се окаже решаващата и за Белоградчик. Един срещу друг ще се изправят кандидатът на местната коалиция на БСП (ДПС) и досегашен кмет Борис Николов, който получи 43.89% от гласовете, и издигнатият от НФСБ Александър Алексиев, получил 24.95%.

В Бойница изборите печели досегашният кмет и единствен кандидат за поста Анета Генчева от ГЕРБ. Тя е получила 91.67%.

Битка между БСП и ГЕРБ ще се води в Брегово на втори тур. Малко не достигна на кандидата на БСП и досегашен кмет Милчо Въков, за да спечели от първия път – за него гласуваха 47.77%. Втори е кандидатът на управляващите Илиян Бърсанов с 42.47%.

Досегашният кмет на Грамада си запазва кметското място. За Милчо Башев - кандидат от местна коалиция „Нова алтернатива“ („Нова алтернатива“ и „Воля“), са дали гласа си 73.55%. Втори е кандидатът на ГЕРБ Николай Иванов с 18.17%.

И в Димово се стигна до балотаж. В неделя сили ще премерят събралият 38.71% от гласовете Светослав Славчев – издигнат от местна коалиция „Новото време“ („Воля“, ДПС), и досегашният кмет и кандидат от ГЕРБ Лозан Лозанов, който получи 25.25%.

Втората битка на ниво ГЕРБ – БСП ще бъде в Кула. Досегашният кмет и кандидат от управляващите Владимир Владимиров събра 45.24% от гласовете, а опонентът му от левицата Андрей Андреев му диша във врата с 44.56%.

Третата „война“ между управляващи и опозиция ще се проведе на територията на Макреш. На втори тур отиват кандидатът на БСП и настоящ кмет Митко Антов (49.05%) и Цветан Георгиев от ГЕРБ (39.51%).

В Ново село балотажът ще е между досегашния кмет Георги Стоенелов (ИК), който получава 49,46%, и Борисов Крумов (ИК), събрал 43.98% от гласовете.

В Ружинци кметското място си запазва досегашният кмет от ГЕРБ Александър Александров, който получава 64.53%. След него е кандидатът на „Нова алтернатива“ Илиян Илиев, получил 25.87%.

Четвъртият балотаж между БСП и ГЕРБ ще се проведе в Чупрене. За кметското място там ще се борят кандидатът на левицата Богомил Станков (37.87%) и издигнатият от ГЕРБ Анжело Добричов (26.18%).

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 136 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.