Отстраниха от длъжност кмета на село Чупрене Ваньо Костин

15:03, 09 май 19 25 1675 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Апелативният специализиран наказателен съд уважи протеста на Специализираната прокуратура срещу отказа на първата инстанция да отстрани от длъжност кмета на село Чупрене Ваньо Костин.

Съдът мотивира отстраняването с това, че престъплението, за което Костин е обвинен, е в качеството му на длъжностно лице. Освен това, служебното му положение може да създаде пречки за разкриването на обективната истина.

Кметът на Чупрене остава в ареста

Костин бе задържан на 9 април при операция на Специализираната прокуратура, подпомогната от КПКОНПИ и Дирекция „Жандармерия“. Ден по-късно бе привлечен към наказателна отговорност за длъжностно и за документно престъпление (по чл. 282 и чл. 313 от НК) - за продажбата на общински земи на фирми на родственици, в т.ч. и на негово недекларирано дружество. Всичките тези общински земи попадат в територията на бъдещия ски комплекс „Миджур“, за който вече има изготвен и одобрен от Върховния административен съд общински проект.

Кметът на Чупрене е обвинен в престъпления по служба

По време на извършените действия по разследването на 9 април в общинската сграда и на адреси в Чупрене, с. Долни лом и Белоградчик бяха намерени и иззети 20 договора за продажби, повечето от които извършени без законна тържна процедура.

Решението на съда, с което Костин се отстранява от длъжност, е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама