Извънредно: Осуетиха опит за палеж на полицията във Видин

09:55, 05 мар 19 25 2676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията и прокуратурата са предотвратили палеж на граничното полицейско управление в град Видин, който е бил по замисъл толкова голям, че е щял доведе до огромен пожар в града. Бандитите са действали в нощта на вторник срещу сряда миналата седмица по информация на topnovini.bg.

Днес от 11ч. заместникът на главния прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов дават подробности около престъплението на извънреден брифинг.

Миналия вторник криминалистите получили сведение, че във Видин и в Монтана се готви нещо. Те разположили секретни постове на много места.

Един от тях бил и край граничното полицейско управление.

През нощта във вторник срещу сряда двама души, които не са родом от Видин, се опитали да проникнат в управлението. Възпряло ги единствено това, че вероятно са разпознали секретния пост и избягали. По-късно били заловени.

На мястото, на което се опитвали да проникнат, е имало 10-тонна цистерна. В района имало и други нефтопродукти, а срещу управлението - бензиностанция.

Именно заради това, ако е бил реализиран палежът, градът е щял да гори цяла седмица, посочи зам.-главният прокурор.

В автомобила на двамата задържани са открити 8 туби с бензин, към тях било прикрепено пликче със запалително вещество, а отделно били намерени спринцовки с друго вещество, което трябвало да се инжектира в пликчето. Бензинът в комбинация с двете вещества се превръща във взривоопасна смес.

Двамата са задържани с постоянна мярка на райония съд във Видин, а в четвъртък предстои делото да се гледа на втора инстанция. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама