Извънредно: Осуетиха опит за палеж на полицията във Видин

09:55, 05 мар 19 / Крими 25 1292 Topnovini
1

Полицията и прокуратурата са предотвратили палеж на граничното полицейско управление в град Видин, който е бил по замисъл толкова голям, че е щял доведе до огромен пожар в града. Бандитите са действали в нощта на вторник срещу сряда миналата седмица по информация на topnovini.bg.

Днес от 11ч. заместникът на главния прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов дават подробности около престъплението на извънреден брифинг.

Миналия вторник криминалистите получили сведение, че във Видин и в Монтана се готви нещо. Те разположили секретни постове на много места.

Един от тях бил и край граничното полицейско управление.

През нощта във вторник срещу сряда двама души, които не са родом от Видин, се опитали да проникнат в управлението. Възпряло ги единствено това, че вероятно са разпознали секретния пост и избягали. По-късно били заловени.

На мястото, на което се опитвали да проникнат, е имало 10-тонна цистерна. В района имало и други нефтопродукти, а срещу управлението - бензиностанция.

Именно заради това, ако е бил реализиран палежът, градът е щял да гори цяла седмица, посочи зам.-главният прокурор.

В автомобила на двамата задържани са открити 8 туби с бензин, към тях било прикрепено пликче със запалително вещество, а отделно били намерени спринцовки с друго вещество, което трябвало да се инжектира в пликчето. Бензинът в комбинация с двете вещества се превръща във взривоопасна смес.

Двамата са задържани с постоянна мярка на райония съд във Видин, а в четвъртък предстои делото да се гледа на втора инстанция. 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани