Въздухът в големите градове остава опасен и днес

07:40, 04 дек 18 / Общество Сподели в: 25 1706 Topnovini Автор: Topnovini
1

Значителна облачност във вторник в цялата страна. Отново се очакват гъсти мъгли в равнините, котловините и поречията, като в Дунавската равнина ще се задържат през целия ден. Почти няма да има вятър, което е предпоставка мръсният въздух отново да властва навсякъде.

 

Въздухът, който дишаме днес, отново е с опасно високи стойности. Рано тази сутрин най-големи концентрации на фини прахови частици има в София – до четири пъти над сренодневните норми. Следват още Горна Оряховица, Шумен и Пловдив. В столицата най-големи стойности са регистрирани в станциите в ''Надежда'' и ''Павлово''.

В 7 области на страната за днес е обявен жълт код за студено време и гъста мъгла. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра. За областите София, Перник и Кюстендил предупреждението е за мъгла.

През нощта най-студено беше в Русе и Силистра - минус 7 градуса.

Заради мъгла видимостта е намалена до 50 метра в района на Ловеч, София и Стара Загора. До 100 метра е видимостта в района на Враца, пернишкото село Извор и Велико Търново, съобщи АПИ.

Днес и утре от 9.30 до 16 ч. движението в тунел "Топли дол" на магистрала "Хемус" ще се извършва двупосочно в тръбата за София. Преминаването в посока Варна ще бъде ограничено заради техническо обследване на съоръжението.

Днес, отново от 9.30 до 16 ч. движението в посока София в тунел "Правешки ханове" на магистрала "Хемус" ще се извършва в активната лента заради ремонтни дейности в изпреварващата.

Температурите ще останат отрицателни през целия ден в Северна България. В останалата част на страната през деня ще са между 4 и 9 градуса. В Югозападна България температурите ще са до 11-12 градуса.

В планините ще е облачно, но без валежи. Вятърът ще е умерен със скорост 25-30 километра в час. Дневните температури по високите върхове ще са около минус 2, в по-ниското – 5-6 градуса.

Вечерта се очаква да нахлуе влажен въздух от запад-северозапад. С него се очакват слаби валежи в сряда - дъжд в равнинните райони и сняг в планините.

Ще има слаби валежи в средата и в края на седмицата. Температурите постепенно ще се повишават, като през почивните дни дневните ще достигнат около 10 градуса.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани