МРРБ ще финансира ремонта на ВиК мрежата в Лом с още 2,7 млн. лв.

15:40, 23 окт 18 / Общество Сподели в: 25 370 Topnovini Автор: Topnovini
1

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще финансира с още 2,7 млн. лв. ремонтни дейности по водопроводната мрежа в Лом, информираха от пресцентъра на ведомството.  Средствата ще бъдат заложени в бюджета на министерството за следващата година. Те ще бъдат инвестирани в първите два от общо четири етапа на проекта за подмяна на напорен водопровод.

Темата за честите аварии в Лом е била дискутирана на среща между министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместник-министър Николай Нанков, кмета на общината Пенка Пенкова и народния представител Дилян Димитров, отбелязват от министерството.

МРРБ вече е осигурило над 1,4 млн. лв. на Община Лом за подобряване на ВиК услугите в града по два проекта, на база сключени споразумения. С тях се е финансирала работата по подмяна на довеждащия водопровод, водоснабдяващ общинския център и още няколко села, който е силно амортизиран и аварира често.

Актуализацията на проекта за реконструкция на цялото трасе на водопровода също е била финансирана от регионалното министерство,  като за нея през 2015-а и 2016-а година е осигурено финансиране в размер на общо 70 000 лева.

 

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани