Лом обяви бедствено положение заради безводието

17:30, 17 окт 18 25 1194 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващите седем дни Лом остава без вода. Причината е тежка авария и невъзможност за ремонт на тотално компрометиран участък от напорния водопровод в свлачищен район край село Добри дол. Кметът Пенка Пенкова обяви със заповед бедствено положение. Свикан е Общинският кризисен щаб. Заради безводието, детските ясли и градини, млечната кухня и училищата на територията на град Лом, ще преустановят дейността си на 18 и 19 октомври.

От местната общинска администрация информират, че за населението на града и селата, в които няма вода, ще бъдат осигурени водоноски, като местонахождението им ще бъде обявено допълнително. Наличните в момента водоноски приоритетно обслужват социалните центрове и институции, предаде БНР.

Единственият начин за възстановяване на водоподаването за град Лом и селата Замфир, Добри дол, Сливата, Орсоя и Арчар, е свързването на новоизграден участък от напорния водопровод със стария. Технологичното време, при спешна изработка на специфични части и строително-монтажни работи, е около седем дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама